Pravidelná kontrola indexu vyhledávačů

Počet indexovaných stránek ve vyhledávačích znamená, kolik stránek z vašeho eshopu je vyhledávač (Google, Seznam) schopen nabídnout lidem při jejich hledání. Tedy pokud máte např. 100 produktů a vyhledávač vám indexuje jen 10 stránek, znamená to teoretick

Díky pravidelné kontrole vás můžeme informovat o možném problému s Vašim projektem. Pokud například začne počet stránek v indexu vyhledávačů klesat dostanete o tom od nás automatickou zprávu.

Pokles indexovaných stránek nemusí být vždy problém stejně jako jejich nárůst nemusí být vždy v pořádku.Vždy je potřeba se znát další kontext např. když byly přidány nové produkty - růst je v pořádku atd.

Daniel Kovalčík - SEO specialista

Indexace stránek je po procesu procházení druhou důležitou částí pro úspěšnou optimalizaci. Je důležité, aby vyhledávače věděli o našich URL a zobrazili je ve výsledcích vyhledávání. Pokud o nich vyhledávače neví, nezobrazí je a na naše URL se nikdo z vyhledávání nedostane.

Existuje více důvodů, proč se o naších URL nemusí vyhledávače dozvědět, ale než začneme hledat konkrétní příčiny je potřeba provést kontrolu indexace, abychom věděli, které URL nám vyhledávače přehlíží, následně zjistit konkrétní důvody a připravit kroky k nápravě.

  • nastaven meta tag noindex
  • neexistující interní prolinkování
  • chybějící soubor sitemap.xml
  • duplicitní obsah
  • zákaz procházení v robots.txt
  • a další..

Sleduj vývoj indexace

Kontrola probíhá každý den. Pokud dojde ke větší změně v počtu indexovaných stránek dostaneš o tom zprávu.

a připoj se k 350 projektům